Bodri Ferenc műhely

Blog

http://rozsatanoda.blogspot.com

AZ ÉN VILÁGOM .

BODRI Ferenc gyermek műhely kiállítása

 

Egyesületünk megalakulásához annak a konfliktusnak a személyes megtapasztalása vezetett, hogy a testi és lelki fejlődés nincs összhangban, napjainkban a gyermekek fejlődésében.  A gyermekek lelki szükségleteikben folyamatosan hiányt szenvednek a teljesítmény orientált szemlélet igájában, amire gyakran betegségekkel, és viselkedési zavarokkal reagálnak. Ezért azt a célt tűztük ki, hogy minél több örömteli pillanatot éljünk meg a gyerekkel programjainkon,

Élménypedagógiai művészeti programok voltak a legsikeresebbek a probléma kezelésére. Időnként felnőtt művészekkel találkoztak a gyermekek. Felnőtt gyermekalkotás párok jöttek létre és kiderült, a művészek számára, hogy ők is „tanulnak „a gyerekektől.  A kortárs művészek részéről nagy készség mutatkozott, hogy még több közös alkotó alkalom jöhessen létre, és tevékeny támogatásukat is elnyertük.

 

2007 óta ad helyt a BELOVA  Magyar Ilona  általános iskola BODRI Ferenc gyermek műhelyének, ahol nincs kötelező téma és technika a foglalkozásokon. A gyermek azzal is üzen,  hogy milyen anyag után nyúl,  mi lesz vonzóvá keze, szeme, tapintása és hangulata számára. Önkéntelenül használ olyan megoldásokat, amiket bizony a kortárs modern művészet is büszkén vállalna.  Hát,… tudhat bármit egy gyermek, amire  nem is tanították ?

A megszülető alkotások olykor egy-egy életérzést adnak át nagyon erőteljesen , néha a szemétkosárban kötnek ki ha az alkotó éppen így gondolja. A szabadságban sokszor szigorúbb önmagához a rajzoló, mint a környezete.  

AZ ÉN VILÁGOM… Minden rajz a készítő világának üzenete, őszintén hitelesen mutatja saját világát, vagy a miénknek mutat tükröt. Nem egyszerű a felnőttnek a gyermek tükrébe nézni olykor. Itt és most, még a technikai tudás csiszolgatásánál is fontosabb, hogy szabadon kifejezhesse magát a gyermek: ez van az én világomban .  Legyünk hálásak az őszinte alkotásokért és bátran nézzünk abba  a tükörbe, amit a kiállítás alkotásai   ajándékoztak nekünk. .

 

Szeretettel köszönjük, hogy megnézik kiállításunkat és ugyanilyen szívesen fogadjuk az üzenetet, rajzban is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*