Ifjúsági fotópályázat

A te világod az én világom !

Lakó Péter fotográfus emlékére meghirdetett nemzetközi ifjúsági fotó pályázat

A pályázat kiírója: Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület
Résztvevők köre: 8-16 éves fiatalok
Pályamunka: 2 darab, egyenként minimum 4 Megapixel felbontású, .jpg formátumú kép, az alábbi témákban:

 • 1 darab fekete-fehér Portré
 • 1 darab színes Személyes életkép

Beküldési határidő: 2016. október 16,
Pályázati díj: nincs.
Pályázat célja: Osszák meg egymással világukat a nagy távolságban, különböző körülmények között élő fiatalok.
Nyelvi , kommunikációs gátakat oldja fel a képi üzenetek világa.
Tehetséges fiatalok bemutatkozhassanak, tehetségüket kortárs fotóművészek gondozhassák.
A pályázat díjazása: Ajándék tárgyak. Magyar Fotográfiai Múzeum ajándék könyvei, emléklap, részvétel a Lakó Péter tehetség gondozó programban. Megjelenés elektronikus albumban, kiállításon.
Eredményhirdetés és díjátadás: Ünnepi díjátadás 2016. október 30. Kecskemét
A pályázat benyújtható az egyesület e-mail címére (info@pedagogiasubrosa.hu) küldve, vagy az alábbi űrlapot kitöltve:

* Kötelezően kitőltendő

Elfogadott fájltípusok: jpg,jpeg
Maximum fájlméret: 12mb

 • A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli.
 • Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek nem sértenek személyiségi jogokat.
 • A pályázó jelentkezésével elfogadja a pályázati kiírás feltételeit:
  1. kijelenti, hogy a pályázat részét képező minden fotó, fotósorozat a saját, eredeti alkotása, benyújtásával nem sért szerzői vagy más jogot;
  2. a pályázat részét képező minden fotóra, fotósorozatra térbeli és időbeli korlátozás nélküli kizárólagos felhasználói jogot biztosít a pályázat kiírójának;
  3. a b) pontban foglalt felhasználási jog biztosításáért ellenszolgáltatás nem kerül megállapításra, így kiíró a pályázat fotóit minden ellenszolgáltatás nélkül használhatja, nyilvánosságra hozhatja, kiállíthatja, másolhatja, többszörözheti.

Támogatók:

 • Kecskemét megyei jogú város Önkormányzata
 • Magyar Fotográfiai Múzeum
 • Kissfotó Kft

Gyermek művészeti múzeum és műhely, Kecskemét

Nagy siker volt. Sok százan látták és dicsérték. Köszönjük. Építsük meg !

13549331_1213966525288553_1412344002_o

 

 

 

A Múzeumok Éjszakáján a Tudomány és Technika Házában bemutatásra került Gutai Mátyás építész diploma munkája is. A tervről részleteiben a linkre kattintva. Az építésre vállalkozót vár a terv. Egyesületünk örömmel fogadja  a  kapcsolat felvételt. Építsünk  …

http://epiteszforum.hu/gyermek-muveszeti-muzeum-es-muhely-kecskemet

1. a tervezési feladat ismertetése
Gyermekek alkotásaiból számos kiállítást szerveznek folyamatosan szerte a nagyvilágban. Ezek a munkák nem csupán a művészet, hanem gyermekpedagógia és gyermekgyógyászat területeit is egyszerre érintik. Ennek ellenére mindössze öt olyan múzeum van a világban, amely ezt a témát kizárólagosan vállalja fel: kettő az Egyesült Államokban (mindkettő New York Államban) és további három Európában működik, Oszlóban, Prágában és Athénben.

 

A  helyszín

A Múzeum és Műhely tereit hét kocka fogadja be, ezeket a testeket egy köztes tér, Aula – egyben Kiállítótér – fogja össze. A kockák nem csupán a belső tér alaprajzi szerkesztésének, hanem a ház épületgépészeti és tartószerkezeti rendszerének alapelemei is. Az épület fűtését és hűtését a kocka falait adó, egyedi tervezésű előre gyártott panelekben elhelyezett csövek adják, a természetes szellőzést a kockák és a zárófödém közötti ablakok biztosítják. A kockák falpillérei egyben az épület tartószerkezetét is adják annak érdekében, hogy az Aula egy összefüggő tér lehessen.
A hét kocka, az átlátszó-áttetsző panelok változó transzparenciája egyben lehetővé teszi, hogy az épületben a fényviszonyok folyamatos változása adja az épület belső világának hangsúlyait. A transzparencia három lépcsőben: a teljes átlátszó felületek, a csőpanelek sávjai és a pontpanelek áttetsző felületében jelenik meg.

A kockák belső kialakítása a funkciókhoz igazodik: Filmszoba, Drámaszoba és Könyvtár, Szoborterem, Rajzterem, Zeneszoba és Iroda világa nem csak egy-egy kockát határoz meg, hanem döntő hatással van a természetes megvilágításra is. A 7 kocka egyben 7 különböző belső megvilágítást ad, ami a teljes tér belső ritmusának egyik forrása. A létrehozott belső világ végül egyetlen gesztussal, egy lapostetővel zárul. A felülvilágítók is Sierpinski-szőnyeg alapján jelennek meg, a rendszert itt a kockák térbeli helyzete módosítja, a háló besűrűsödik a kockák fölött, míg a többi részen felritkul, kirajzolva a ház térbeli rendszerét az ötödik homlokzatra.